Tetiba aku jatuh cinta kat mamat ni. Aku ni dah la susah nak jatuh cinta..CEH! weeeeekkk...busuk..busuk..busuk..

Kenapalah aku dipertemukan dengan insan secomel ini..Dah la comel,beriman, bijak, matang, romantik, macho dan bergaya. Pakej lengkap bagi seorang lelaki idaman kalbu setiap wanita. Kalau korang tak percaya pergi baca blog dia. Tapi.......korang jangan ngorat dia tau! Please..Please..Please..kamu jgn nakal....

Wait,wait,wait...mamat yg aku maksudkan tu bukan Razi weh..Sabar,sabar,sabar..jangan marah. Aku tau korg marah sebab salah anggap yang aku dok puji si Razi..Bukan weh..Bukan Razi yang aku maksudkan.....Baca dulu...

Aku jumpa beliau ketika blog walking kat blog Razi. Ok, blog Razi ni adalah blog WAJIB SINGGAH bagi aku (aku harap Razi bangga dengan kenyataan ini!). Ok, cerita pasal Razi dulu. Blog Razi ni pun aku jumpa lepas beberapa bulan blog tersebut diwujudkan. Satu hari suntuk aku ambik masa untuk baca semua entri dia. Terkekek-kekek aku baca. Sumpah best!!!!. Seronok dan comel juga penulisan Razi ni..hehehehe...Ampuuuun ERVINA! Razi ni daring sikit. Kalau dia kutuk memang kaw-kaw. Tapi tak ambik hati pun.Kalau ambik hati, pusing belakang dan nangis. Pastu kesat-kesat airmata, sambung kutuk dia balik. Hahahahahaha.. Aku percaya korang pun kadang-kadang tak tahan baca blog dia. Lawak..Lawak..Lawak..Kadang-kadang aku baca blog dia pukul 2 3 pagi terkekek-kekek sendiri.Sehinggalah suatu hari.......................................................

aku masih ingat lagi saat-saat aku dipertemukan dengan Zack Zukhairi. Oh, comelnya beliau. Coletehnya, karaktornya bisa membuatkan jiwaku luruh..Oh gitu. Takde lah..Zack ni bagi aku sungguh menawan. Tapi taste tinggi. Suka Lisa Surihani..Cuba tukar Suri tu jd Suria...AWWWWW...Tidak! Tak tidur malam dibuatnya! Ok! aku tau korang mesti menyampah dengan statement ini. Lagi-lagi Razi. Yelah mesti ko rasa tergugat ye tak? (Ngaku je sekarang)hehehehehehe. Tak byk benda yang aku nak cerita pasal Zack ni. Tapi aku dah jatuh cinta dengan blog dia. Orangnya aku tau dia dah berpunya. Hehehehe...Tu je aku nak cakap pasal Zack ni..

Kepada Izzat,(yang ni korang tak payah baca pun tak pa) saya mintak maaf, ketahuilah olehmu bahawasanya...saya, rakyat Malaysia, berikrar dan berjanji..Tak..Tak..Tak..merepek je ni..Izzat, saya harap awak tak marah. Awak tau kan saya sayang awak sorang ja.Ailebiu!

Ok, Razi dan Zack aku mintak maaf kalau korang marah aku sebab exploitasi korang dalam blog aku yang tak popular ni. Tapi Zack tak kan baca blog aku ni.Tak pe,takpe. Tapi aku tau, Razi mesti cakap 'ko, memang suka tumpang populariti aku kan?'
Ok, lepas ni aku tumpang populariti Zack la pulak, sebab dia lagi popular dari ko...
hehehehehe..
comel kan??hehehehe...

yela..yela....yang ni pun comel jugak eh...

kan..comel kan..siap buat peace gitu..hahaha

15 Orang Tak Kisah ::

apek said...

yg gambar bawah tue bapok..hahaha

Emora Valeria said...

zack itu tampan orangnye.ceh,kalau dye taw aku duk puji beliau,mampuih.hahaha!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

sukahati kau lah Suria.

Ervina Razali said...

pic yg last tu sgt chumel..
jtuh cinta aku tg0k..

sha89 said...

betul2..aku pun baca gak blog zack tu, even jd silent reader je tp aku sangat suke entry2 dlm blog tu hehe....

susah nk jumpe blog yg best, bila dh jumpe msti xkan miss utk jenguk tiap2 ari.

tp blog razi pun best sbb aku duk sakit perut gelak dgn entry sengal die haha (sila bangga ek org yg berkenaan)

:)

ムゾンケ光 said...

muahahah

*rofl*

aku tergelak sendiri masa tengok pic yang ke dua tu.. Comeyl sungguh...

ish ish ish

lisa surihani nak jadi suriahani kah??

haha

rajin ko mengapdate.. mntg2 ade lptop baru... wuu.. takpe2 brtmbah lagi mbr2 skolah aku berblog.. bosan gak asek dok mengulang nama blog razi je.. haha ( razi, jgn amek ati..)

milah hasan said...

siapakah zack yang berkumis tak berape tipis itu?~ hehe

zack zukhairi said...

thanks suria sudi review blog aku :)

Anonymous said...

mereka mmg comel dan menyukai antara satu sama lain. erkkk.

~mellankolia~ said...

sengal seyh..
jujur sgt ko disini..
bangga zack tuh...ampasss...

Miss Fireflies said...

hmmm correction.bukan tulis.TYPE.hik3=D

oohhooo nnt razi jeles ade org suke blog zack dr blog dia.ekeke=p

mizz annie said...

sape mamat yg ko bubuh gamba tu suria?

suria said...

Apek : tu bapok yg dah insap...

Emora :kan,kan,kan..

Razi : Alololo..mrh ke incik?

Ervina : ko sorg je yg terpikat dgn dia..kikikikiki

Sha89:nk puji blog Razi, g puji kat blog dia..hahahaha..kat sini dia tak diterima...eh2..terima kasih sudi bace blog aku.

Rasis : zack tu bakal bf aku (dgn yakinnya)

Zack : (Suria pengsan sbb ko bce blog dia,dia kata xsangka)

La : jujur dgn penuh pengharapan beb. Tu penting

Fireflies : sebelum di type sy tulis atas buku dulu.

Annie : laaah..tak tau ke???bakal bf aku tuh...
kikikiki

ejaa said...

haha saya pun peminat zack.
cewahh.ingt dulu pernah ckp kat zack
"hebat, baru dua bulan blog die dah popular"

hoho sebenarnya, rupa2 nya baru sebulan da popular gila!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku ada tag kau

Post a Comment

kalau berani tulis la!