Bersua kembali. Aku kena rajin update sekarang ni. Nanti kalau tak ada orang rindu aku. Hahaha.. perasan gila!

Ok aku nak tanya, pernah tak korang aim sesuatu benda atau perkara yang korang idamkan pastu korang tekad kumpul duit untuk dapatkannya? Apa perasaan korang bila hasil titik peluh yang korang kumpul tu akhirnya dapat beli benda yang korang hajati?

Sebelum ni aku pernah tulis kat status Facebook aku lebih kurang macam ni la...."Blackberry ke Singapore, Blackberry ke Singapore....". Buat masa sekarang ni aku memang perlukan sebuah gadget yang boleh mengisi masa lapang dan jiwa kosong aku. Aku kerja shift, aku kerja kat Tanjung Karang dan aku tak ramai kawan sangat kat sini. Hidup aku kat sini sumpah boring. Ada kalanya hari Sabtu dan Ahad aku kena kerja. Aku percaya korang jugak mesti boring kalau kat tempat aku. Nak lepak mapley tak da kawan. Memang buntu la hidup sorang-sorang.

Aku memang duk menyewa kat sini. Tapi housemate aku semua keje office hour. Kalau aku kerja petang jeles je diaorg tengok aku boleh sambung tidur pas Subuh. Shift petang aku masuk pukul 2.Kalau aku shift pagi aku la yang jeles tengok dyorg bangun lewat sikit sebab aku masuk kerja pukul 7 pagi. Tu belum aku kerja malam, macam-macam budak-budak umah aku jeleskan aku. Ok fine..Tak tergugat pun.

Disebabkan kebosanan aku mulai berfikir yang hidup ni macam tak adil bagi aku. Aku perlukan kawan yang boleh dengar emo-emo aku. Aku perlukan kawan! Semua orang perlukan kawan. Kalau aku nak massage kawan-kawan aku tetiap hari, mampus la diaorg nak layan. Aku kena jugak cari sumthing yang boleh redakan tekanan aku.

Memula aku tefikir nak beli Blackberry sebab aku rasa boleh bawak g mana-mana. Tapi untuk memiliki Blackberry yang mahal itu, tidak la mampu untuk dimiliki tanpa mengumpul duit. So, aku berjimat cermat untuk meyimpan duit. Orang yang bertanggung jawab untuk memegang duit simpanan aku itu adalah Izzat. Ok kalau aku simpan sendiri maknanya tak lama la weh.

Suatu hari...Izzat ...jap (Izzat ni part time baiki laptop, advisor kalau orang nak beli laptop, gadjet mengikut kemampuan atau citarasa pelanggan)sambung balik, satu hari kawan Izzat mintak tolong Izzat jualkan laptop Dell yang pakai belum sampai setahun itu kepada mana-mana pihak yang berkenan. Pastu Izzat ni cerita la kat aku kot-kot aku berkenan di hati. Bila aku fikir-fikir balik, memang berbaloi la ambik laptop ni daripada ambik Blackberry. Aku suruh Izzat check condition laptop tu. Kalau aku check sendiri haram jadah aku nak paham..Tak paham langsung gamaknya. Aku memang buta pasal komputer. Aku ngaku!. Pas Izzat check dia bagitau condition laptop ni tiptop just LCD je ade problem sedikit. Bila aku tengok memang puas hati. Sebelum dapat laptop ni lagi aku dah berangan macam dapat kawin dengan anak raja..eh anak sultan..Up sikit. Siap ada nama lagi kau. Nak tau tak nama dia apa? Tak nak tau sudah, nak bagitau jugak! Nama laptop ni ialah Lulu...Comel kan? Hehehehehe~

Alhamdulillah, akhirnya aku dapat juga gadjet idaman kalbu..nak tengok? Tapi aku tunjuk ni bukan Lulu..mungkin sahabat handai Lulu masa di kilang dulu....

...so, korang janganla rase aku annoying bila aku rajin online...aku tak kacau korang..hahaha..Yang penting aku dapat baca blog kawan-kawan aku terutamanya ZACK ZUKHAIRY (walaupun dia bukan kawan aku,tak kisah la)...hahahaha RAZI nampaknya populariti ko makin tergugat!
(alamak, tertulis nama Razi pulak..)

3 Orang Tak Kisah ::

Anonymous said...

hahahahahhahah....padan muka razii..kalah ngn kawan sendiri..tahniah suria!

ムゾンケ光 said...

wohhaaa.... aku pun terserempak ngan blog ZACK tu from Razi's.. haha best2 salu mamat Zack tu citer pasal jepon.. Wat aku rase macam beerade kat Jepon je...

Ha, pe lagi Suria.. Tulis.. jangan tak tulis..

(oh, lupe nak link kan si Zack ni kat blog aku)

apek said...

patot la rajin on9..

Post a Comment

kalau berani tulis la!